Start van een nieuw blog
februari 1, 2021

#3 – Start van een nieuw blog

Door Lander De Wulf

Om geld te verdienen met Affiliate Marketing heb je natuurlijk ook een platform nodig om je links op te plaatsen. Je kan starten met een bijvoorbeeld met video’s te posten op youtube, of je verhaal te delen op Instagram door middel van foto’s. Maar je kan dus ook een blog beginnen zoals mezelf. Hier mijn stappen om een nieuw blog te beginnen.

Start een nieuw blog in enkele stappen

  1. Thema kiezen voor mijn blog
  2. Nadenken over goede domeinnaam
  3. Goedkope webhosting uitzoeken
  4. WordPress thema en plugins kiezen
  5. Starten met je blog

1. Thema kiezen voor mijn blog

Volgens de experten kies je beste voor een niche als thema. Liefst 1 waar je veel over weet, en waar ook je passie ligt. Zo kan je sneller en eenvoudiger vele artikelen schrijven en zal je leer motivatie hebben.

In mijn geval is het niet 100% niche, en zullen er meerdere verschillende producten aan bod komen. Maar het zijn niet zomaar willekeurige producten, maar wel steeds producten die ik zelf heb aangekocht of gekregen. Ook zal er een deel over de kinderen hun spulletjes gaan.

Op mijn blog ga je dus voornamelijk reviews vinden van spullen die in ons huis gebruikt zijn geweest. En we gaan steeds heel eerlijk zijn of we het product aan of afraden.

2. Nadenken over goede domeinnaam

Belangrijk bij het starten van een nieuw blog is natuurlijk een goed passende naam met bijhorende domeinnaam. Zonder kan je namelijk niet gevonden worden op het internet. Belangrijk is ook dat deze eenvoudig te onthouden is, en zeker niet misleidend is.

Momenteel ontbreekt het mij nog aan inspiratie in het vinden van een goede naam. Dus later kom ik daar nog op terug.

3. Goedkope webhosting uitzoeken

Uiteraard heb je webhosting nodig om je blog online te plaatsen. En liefst betrouwbaar en goedkoop tegelijk. In de Afiliate Marketing Revolutie training krijg je het voorbeeld om Neostrada te gebruiken. Wat een zeer goedkope hosting is en ook lage kost voor een domeinnaam.

Zelf gebruik ik voor deze website de hosting van LemonLive(InterhostSolutions)

Start van een nieuw blog met Lemon Live webhosting (InterhostSolutions)

4. WordPress thema en plugins kiezen

Als CMS(Content Management System) kies ik steeds voor WordPress omdat ik denk dat deze de eenvoudigste is om een website te maken of om een nieuw blog te starten.

Nadien moet je nog een leuk thema kiezen wat jij denkt dat het beste past bij jou onderwerp. Je hebt betalende, maar ook heel veel gratis themes te vinden op de website van WordPress. Klik hier voor themes te zoeken

5. Starten met je blog

Als ik al mijn stappen heb doorlopen kan ik eindelijk starten met mijn nieuwe blog. Hopelijk kan ik in mijn volgende post hierover meer vertellen.